En af de ting jeg finder mest interessante indenfor digitaliseringen er, hvordan samfundet kommer til at udvikle sig for fremtiden. Jeg læste for nyligt et studie fra Samsung, der kiggede på, hvordan fremtidens hus kommer til at se ud om 100 år.

I modsætning til andre artikler jeg har læst om emnet, er den meget mere gennemarbejdet ide den kigger på nuværende trends i samfundet i dag og projekterer dem ud i fremtiden.

I denne artikel vil jeg give mit syn på de mest spændende ændringer, vi vil se.

3D printere ændrer alt produktion

Jeg har selv gjort brug af 3D printere og bare i løbet af de år, jeg har haft kundskab til 3D printere, har der været en stor udvikling i teknologien.

I rapporten skriver Samsung, at alle vores møbler i hjemmet vil være printet på en 3D printer, som vi enten selv har derhjemme, eller vi får en virksomhed til at printe. Jeg er helt sikker på at teknologien vil resolutionerne mange ting, og allerede nu ser vi, hvordan de første menneskelige organer bliver printet på en 3D printer.

 

Kunst i hjemmet bliver digital

Jeg elsker kunst, og synes det er fantastisk, hvordan nogle mennesker har brugt deres liv på at blive dygtige nok til at kunne lave malerier som Mona Lisa og Starry Night. Det eneste problem er, at det er enormt dyrt at købe den type malerier, men det kommer til at ændre sig. I rapporten skriver Samsung, at kunst for fremtiden vil blive digital.

Det er de store fremskridt i Argumented Reality og projektion kortlægning, der med stor sandsynlighed bliver de bærende teknologier i den digitale kunst. Vi har gennem de seneste år set en stor forbedring i begge teknologier, som gør det muligt at tilføje et realistisk lag til virkeligheden. Vi er næsten allerede på et punkt i dag, hvor vi ikke kan se forskel på virkeligheden og det digitale lag, hvilket gør denne påstand meget sandsynlig.

 

Byer under vandet

En af de mest vilde forudsigelser i rapporten er uden sammenligning ideen om undervandsbyer. Påstanden bygger på de store fremskridt vi har set indenfor solceller, vandkræft og produktion af grøntsager uden jord.

Årsagen til at mennesker bliver nødt til at søge under vandet skyldes den stigende population. Der vil ikke længere være plads til at alle kan bo på landjorden, hvilket får mennesker til at søge til søs.

Selvom det måske kan virke som en vild tanke på nuværende tidspunkt, skal vi tænke på, hvor meget der er sket over de sidste 100 år. Vi har sendt mennesker til månen, vi kan flyve, snakke med mennesker på den anden side af jorden og meget mere.

Derfor skal vi ikke fraskrive denne ide.

Hvordan ser fremtidens hjem ud om 100 år

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *